Heb je al trek? Chocolademelk is mijn favoriete drankje in de winter. Een goeie dot slagroom erbij maakt het mijn guilty pleasure!

Hoe heb ik deze foto gemaakt? Deze foto vergde wat geduld, én snel werken.

Chocolademelk met kerst
Het eindresultaat

Aan de slag

Allereerst bepaalde ik het gebruik van props en vervolgens de compositie, met lege glazen. Ik wilde een donkere styling, om de winterse avonden weer te geven. Wat werkt het beste? Testfoto’s helpen hierbij. Ook het bepalen van de camerasettings en de lichtopstelling gebeurt in dit deel van de shoot. Op de setup afbeelding zie je dat de lamp van linksachter komt. Veel licht blokkeer ik met foamboard. Er komt maar een kleine spleet licht binnen in het ’tentje’. Rechtsvoor staat een wit stuk foamboard, dit dient als reflector.

Pas als ik tevreden ben over de testshots, komt er hete chocolademelk bij. Daarvan neem ik nog wat testshots. Tot zover het geduld. De slagroom spuit ik erop in een zo mooi mogelijke swirl. Omdat deze binnen no time inzakt, moet je nu snel werken. Aangezien ik graag een drip langs de mok wilde hebben (dat oogt toch nog wat lekkerder), vergde het vijf keer slagroom opnieuw opspuiten, cacao strooien en een beetje duwen aan de slagroom tot ik een shot had waar ik helemaal tevreden over was.

Overal lag cacao, en dit was met opzet. In food moet je lagen creëren en een gevoel van diepte. Daarom schoot ik vervolgens ook wat bokeh met kerstlampjes. Dit geeft nog meer sfeer. Het beste shot van de chocolademelk en de mooiste bokeh heb ik vervolgens gecombineerd in Photoshop.

Voilà! Het eindresultaat!

Chocolademelk met kerst